پارکت لمینت به عنوان یکی از آسانترین، مقرون به صرفهترین و در دسترسترین گزینههای پوشش کف در غرفه پارکت شناخته میشود.
در سال های گذشته 90 درصد کفپوش هایی که در منازل و اداره جات کار میشد از جنس سنگ و موزاییک بوده اند
و روز به روز با پیشرفت کردن فناوری های روز دنیا شاهد بوجود آمدن انواع مختلفی از سرامیک ها و همچنین پارکت ها هستیم!
از دیرباز، برای پوشش کف ساختمانها از یکی از این گزینهها شامل سنگ، موزائیک، سرامیک، پارکت لمینت و گاهی پارکتهای چوبی استفاده میشده است که در ادامه به بررسی هر یک خواهیم پرداخت؛با فلورینگ سنتر(flooringcenter) همراه باشید.
پارکت چیست؟
پارکت یکی از انواع کفپوش است که بهطور خاص برای استفاده در فضاهای داخلی ساختمان طراحی شده است. این کفپوش از قطعات چوبی که بهشکل های متنوعی مانند جناغی، آجری و شطرنجی کنار هم قرار میگیرند، تشکیل شده است.
مواد اولیه پارکت از چوبهای طبیعی تهیه میشود که به قطعات کوچکتری برش داده شدهاند. این قطعات معمولاً به شکل مستطیل یا مربعهای کوچک برش میخورند و در کف به روشهای متنوعی چیده میشوند.
ابعاد این قطعات معمولاً بزرگ نیست و به همین دلیل، پارکتها ظاهری زیبا و دلپذیر به فضا میبخشند و حس گرما و صمیمیت را ایجاد میکنند. پارکتها به دو دسته کلی یک لایه و چندلایه تقسیم میشوند که هر یک از این انواع در زمان نصب و طول عمر متفاوت هستند، اما از نظر ظاهری پس از نصب تفاوتی با یکدیگر ندارند.
علاوه بر زیبایی ظاهری، پارکتهای چوبی به دلیل طبیعی بودن و ارتباط با طبیعت، با شرایط محیطی سازگاری بیشتری دارند. سطح آنها برخلاف کفپوشهای سرامیکی سرد و آزاردهنده نیست و با محیط زیست سازگار است و رهاسازی آنها به طبیعت آسیب نمیزند.
بهطور کلی، چوبهای درخت راش، بلوط، گردو، افرا و زبان گنجشک برای تولید پارکت مورد استفاده قرار میگیرند. انتخاب نوع چوب تأثیر زیادی بر ویژگیهای پارکت دارد.
انواع چوب در غرفه تولید پارکت
پارکتها بر اساس نوع چوب به دو دسته اصلی تقسیم میشوند:
پارکت چوبی طبیعی:
این نوع پارکت از چوب درختان مختلفی نظیر بلوط، گردو، افرا و کاج تولید میشود. پارکت چوبی طبیعی به دلیل زیبایی و دوام بالای خود شناخته شده است، اما قیمت آن نسبت به سایر انواع پارکت بیشتر است.
پارکت مهندسی شده:
این نوع پارکت از چند لایه چوب تشکیل شده که با استفاده از رزین به یکدیگر متصل شدهاند.
پارکت مهندسی شده دارای مقاومت بالایی در برابر رطوبت و ضربه است و قیمت آن نیز نسبت به پارکت چوبی طبیعی کمتر میباشد؛
در ادامه با شرکت بازرگانی پارتیکان همراه باشید تا به انواع مخلف چوبی که در تهیه پارکت ها استفاده میشود بپردازیم!
انواع چوبهای طبیعی در تولید پارکت
چوبهای طبیعی متنوعی که در ساخت پارکت به کار میروند، شامل موارد زیر هستند:
- بلوط: چوب بلوط با رنگ قهوهای مایل به قرمز شناخته میشود و از مقاومت بالایی در برابر ضربه و سایش برخوردار است.
- گردو: چوب گردو با رنگ قهوهای تیره و رگههای زیبا، به عنوان چوبی بادوام و مقاوم در برابر رطوبت شناخته میشود.
- افرا: چوب افرا با رنگ روشن و رگههای سفید، نرم و راحت است.
- کاج: چوب کاج با رنگ روشن و قیمت مناسب، برای فضاهای پر رفت و آمد چندان مناسب نیست.
عوامل مؤثر در انتخاب چوب برای غرفه پارکت
در فرآیند انتخاب چوب برای پارکت، نکات متعددی باید مدنظر قرار گیرد، از جمله:
- رنگ و الگو: چوب پارکت باید با طراحی داخلی محیط مورد نظر سازگاری داشته باشد.
- مقاومت: چوب پارکت باید در برابر ضربه، سایش و رطوبت دارای استحکام کافی باشد.
- هزینه: چوب پارکت نسبت به نوع جنس و اندازه ی آن قیمتش تغییر می کند.
انتخاب پارکت چوبی
مهمترین عامل در انتخاب انواع پارکت چوبی، سختی و مقاومت آنها است. هر نوع پارکت چوبی از نظر درجه سختی با دیگری تفاوت دارد و این موضوع به شرایط رشد، نوع و کیفیت خاکی که درخت در آن رشد کرده است، بستگی دارد.
و همچنین در برابر تغییرات رنگ نیز بسیار مقاوماند.
در ادامه با فلورینگ سنتر همراه باشید که به دیگر نکات هنگام انتخاب پارکت از غرفه پارکت بپردازیم.
در این میان، برخی از رنگهای پارکت از محبوبیت بیشتری برخوردارند.
به عنوان مثال، پارکت فندقی یکی از این رنگهاست. این رنگ به عنوان رنگی گرم شناخته میشود و فضایی دوستانه و صمیمی را به وجود میآورد.
پارکت قهوهای حس نزدیکی به طبیعت را القا کرده و با مبلمان و دکوراسیون روشن، جلوهای زیبا ایجاد میکند. این محصول با رنگ بژ متمایل به سفید، حس تازگی، نوآوری و پاکیزگی را به فضا میبخشد و آن را روشنتر میکند.
پارکت با رنگ خاکستری تیره، خنثی، شیک، مدرن و آرامشبخش است. به طور کلی، رنگ فندقی با اکثر رنگها به خوبی هماهنگ میشود و به همین دلیل، تقاضا برای آن بالا است.
کفپوش مناسبتر است یا پارکت؟
برای پاسخ دقیق به این سؤال، ابتدا باید مشخص کنیم که منظور از کفپوش چیست. به طور کلی، کفپوش به مجموعهای از محصولات مختلف اطلاق میشود که در ادامه به بررسی تفاوتهای آنها با پارکت خواهیم پرداخت.
پارکت انتخاب کنیم یا لمینت؟
یکی از مقایسههای مهم که معمولاً خریداران با آن مواجه هستند، این است که کدام یک از پارکت یا لمینت بهتر است. برای پاسخ به این پرسش، لازم است که از زوایای مختلف به آن نگاه کنیم.
انتخاب پارکت
جنس: یکی از بارزترین تفاوتها میان پارکت و لمینت، جنس آنهاست.
دوام: سطح پارکت به دلیل استفاده از چوب خام نرمتر است و به همین دلیل بیشتر در معرض آسیب و خط و خش قرار دارد. در مقابل، لمینتها به دلیل داشتن لایههای محافظ، از مقاومت بیشتری برخوردارند. به همین دلیل، کاربرد لمینتها نسبت به پارکتهای تمام چوب بیشتر است.
شرایط نگهداری: یکی از نکات مهم در پاسخ به این سؤال که کدام کفپوش بهتر است، بررسی شرایط نگهداری آنهاست. نگهداری از پارکتها نیاز به دقت بیشتری دارد. هرچند که هر دو نوع کفپوش به آب حساس هستند، اما پارکتها نسبت به آب حساسترند.
انتخاب لمینت
تنوع طرح و رنگ: لمینتها از نظر تنوع طرح و رنگ نسبت به پارکتها دارای گزینههای بیشتری هستند. لایه چاپی که بر روی سطح لمینت قرار دارد، این امکان را فراهم میآورد که در رنگها و طرحهای گوناگون در دسترس باشد.
قیمت: انواع پارکتها به طور قابل توجهی گرانتر از لمینتها هستند. دلیل این امر استفاده از چوبهای خام در ساخت پارکتهاست که هزینه تولید آنها را افزایش میدهد با وجود دوام بالای پارکتها، برای استفادههای روزمره، لمینتها گزینهای اقتصادیتر به شمار میآیند.
روش نصب: نصب پارکتها به مراتب دشوارتر از لمینتهاست. لمینتها به صورت کلیکی نصب میشوند و نیازی به استفاده از مواد اضافی ندارند. در مقابل، نصب پارکتها نیازمند زیرسازی دقیقتری است و این فرآیند معمولاً با استفاده از چسب انجام میشود.